Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Vi ska skaffa häst

häst

När jag var yngre, så gick jag på ridskola och drömde om att ha en egen häst någon gång i framtiden. Sedan kom intresset för får, i vuxen ålder och det är vad det har varit mycket fokus på de senaste åren. Men så började jag och min man tala om detta med att eventuellt skaffa en häst, eller två. Även han red lite i unga dar. Det vore mysigt att kunna rida ut tillsammans. Nu är ju den perfekta årstiden att renovera upp en del av ladugården vi har, för att göra om till stall. Så det är planen att göra, sedan börja se oss om efter de perfekta hästarna. Vi talade ju om detta redan i januari och hade hittat de perfekta hästarna, men det blev tyvärr inte av. Men nu så, nu böjar vi om!

Köpa hästutrustning

Det vi även behöver göra, är att köpa hästutrustning. Det behövs ju sadel, schabrak, vojlockar, träns, grimmor, grimskaft, borstar, kammar och en massa andra grejer. Sedan måste vi väl även köpa ridkläder med. Det är ju tur att det finns flera hästbutiker där alla dessa saker finns att köpa. En del saker kan vi ju skaffa innan hästarna, andra saker får vänta. Det eftersom att man bör passa ut sadeln så att den sitter rätt på hästen. Det är ju olika storlekar på dem och så. 

Ska bli så kul

Ser fram emot att sätta fart och göra ordning stallet och sedan börja titta efter hästar. Eller ska jag vara ärlig så har jag redan börjat kika på hästannonser på nätet för att se vad det finns för hästar till salu. 

8 May 2019