Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Många goda anledningar att sätta gps på katten

Undrar du vart din katt tar vägen när den är ute ur huset, eller oroar du dig för att den kanske inte kommer hem en natt? Då kan det vara smart att investera i en katt gps. Det är som det låter, en gps som sätts på kattens halsband, eller ibland även i chippet katten redan har. 

Det finns många bra anledningar till att skaffa en katt gps. Här nedan är några av dem.

Därför bör du satsa på en gps till din katt

Du behöver inte längre oroa dig för att förlora din katt, mycket tack vare att många gps har platsspårning i realtid. Du kan med en gps alltid se var din katt är, så kommer den inte hem en dag, så vet du var du ska hämta den. Det kan vara särskilt bra om din katt råkat bli instängd eller inte kommer ner från ett träd.

En del gps spårare är smartare än andra. Det finns de som har platshistorikspårning. Det gör att du även kan kolla på var katten varit, utöver att följa den live. 

I genomsnitt vandrar katter mellan 40 – 200 meter eller mer om dagen och utforskar sitt territorium. Med en tracker kommer du att kunna se exakt hur långt hemifrån de går och deras favoritställen att vara på.

Hitta en bra gps för din katt

För att du ska hitta en bra katt gps, så kan det vara smart att läsa på mer om dem samt även se till att jämföra olika modeller mot varandra. 

6 Apr 2023