Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Markiser

Personligen tycker jag att markiser är snygga. De ramar in fönstren på ett snyggt sätt. De ger ett fint skydd inomhus och gör inte rummet mörkt som persienner gör. Persienner kan lätt ge en instängd känsla vilket man aldrig får mer markiser. Markiser är snygga vid anblicken utanför fönstret också. Vilket inte persienner är. Persiennerna gör fönstren "tomma" när man ser på dem utifrån. Men det finns andra fördelar med att ha markiser än att de är snygga och här kommer några av fördelarna med markiser som solskydd.

Bättre solskydd

  • Visste du att du sparar energi med markiser? Kombinerar du dem med täta fönster har du ett alldeles bra isolering som håller värmen inomhus och du behöver inte elda på så mycket.
  • Markiser ger bättre inomhusklimat. På samma sätt som markiser håller värmen inne på vintern, håller markiserna ute värmen på sommaren och du får ett svalare hus med markiser.
  • Markiser förskönar ett hus på ett helt annat sätt än vad persienner gör. Från att ha sett ut som ett mediokert hus har du förhöjt hela utseendet på huset med hjälp av markiser. Prova så får du se!
  • En markis på altanen ger effektivare skugga än ett parasoll. De ger skugga på en större yta och ger samtidigt en fin inramning till altanen, eller balkongen.
17 Sep 2017