Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Vackra fönster så viktigt för huset

Har du sett programmet Mia på Grötö som har gått några år på TV4? Då kanske du såg detta hus som du ser på bilden? I det huset där Mia tar emot de olika kändisarna och lagar middag och spelar in avsnitten är alla fönster och fönsterdörrar levererade av Westcoast Windows. Hela huset är ju jättefint och vilken storlagen utsikt och vy det har mot havet. Det är ingen tillfällighet att det just är Westcoast Windows som har levererat fönster till kust det huset med tanke på hur utsatt det är mot vind och saltvatten. Westcoast Windows har nämligen fönster som klarar av den hårda vinden och salta havet som det är längs hela Västkusten.

En konst att göra fönster

Alla Westcoast Windows har fönster som är gjorda av två olika material och som valsas tillsammans med aluminium på utsidan, som inte rostar, med trä mot insidan för det vackra utseendets skull men också för att aluminiumfönster det mest underhållsfria alternativet. Westcoast Windows tillverkar sina fönster och fönsterdörrar i Trollhättan. Där vet de att det är en riktig konst att tillverka bra fönster. De anser att ramen är lika viktig som resten av verket, till och med viktigast. Deras fönster är gjorda för lång hållbarhet. De kan göra efter dina måttbeställningar även om de kan tillverka i standardutförande också.

Så sköter du om dem

Fönster ska tvättas minst en gång per år. Bor du i storstad bör du tvätta dem två gånger om året. Har du mindre smuts kan de tvättas de först med målartvätt. Har du en skada bör du slipa dem med ett fint sandpapper för att få bort skadan. Sedan ska de målas en gång med färg av typ Beckers Plomb Plåtfärg eller liknande. Färgkoden (RAL eller NCS) för aluminiumet finns på orderbekräftelsen. Fönster som är vända inåt kan du rengöra med en mild tvållösning. Torka noga efteråt. Mindre skador kan du stryka med en pensel med färg till exempel Nordsjö Blankett U40 halvblank (följ anvisningar på produkten). Har du större skador bör de spacklas med snickerispackel innan du målar dem. Färgkoden (RAL eller NCS) för träet finns på din orderbekräftelse.

25 Aug 2017