Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Smart satsa på en robotgräsklippare

Finns det något tråkigare än att dra en gräsklippare bort och fram för att klippa gräsmattan? Ett bra alternativ tycker jag, det är att skaffa en robotgräsklippare. Det passar om man har en stor gräsmatta, som inte är full med en massa hål och annat. För att välja rätt modell av robotgräsklippare så är det bra att utgå från hur stor gräsmattan är. Helst ska den robotgräsklippare man köper klara av en större yta än din gräsmatta. På så sätt behöver den inte vara ute och klippa dygnet runt.

Värt att investera i 

Det finns ju robotgräsklippare i en mängd olika prisklasser där den billigast kanske kostar ett pa tusenlappar och den dyraste kan gå på en si så där 150 000 kr... För den vanliga Svensson, så behövs kanske inte den allra dyraste, men man bör inte köpa en som är för billig heller. Det gäller ju att ha en som klarar av den gräsmatta man har, om den är kuperad samt har buskar, träd och rabatter.

Man bör även vara noga med att ta väl hand om den och lämna in den på service ibland, för då håller den längre. 

Saker att fundera på är om din robotgräsklippare ska ha särskilda funktioner som olika sensorer som till exempel regnsensor, grässensor, tiltsensor, lyftsensor, drop off-sensor och så vidare. Kolla även hur säker den är om den till exempel slutar klippa när man lyfter upp den. 

14 Feb 2022