Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Göra om köket

Ska du bygga om ditt kök? Det är ju så populärt nu för tiden. Var och varannan ska förnya sitt kök och river ut det gamla och installerar det nya. Olika firmor tar olika mycket betalt. Ett Ikea-kök är inte lika dyrt som ett HTH-kök, men kan vara lika bra. Allt beror på hur man tänker och värderar sitt kök. Har du tänkt igenom vilka material du vill använda i ditt kök? Här kommer några bra tips från sitenbyggstenungsund.se:

Tänk igenom detta innan du bygger kök

1. Marmor består till stor del av kalkspat. Den kan vara grov- eller finkornig. Marmor bildar man genom att utsätta den för högt tryck och värme, som gör att den ursprungliga kemiska sammansättningen och kristallstrukturen förändras. Marmorn är egentligen vit, men kan få färg av luftföroreningar. Marmor som material är lätt att arbeta med. Har varit populär som inredningsdetalj i flera tusentals år.

2. Granit är en av de vanligaste stenarterna på jorden. Det är oftast just det vi tänker på när vi tänker på "sten" Granit har en grovkornig struktur och kan variera från allt från ljusgrått till rosa. Graniten är väldigt hård och har mycket stor motståndskraft mot stötar, tryck och deformering, den är svår att repa, den tål hög värme och bra på att söta bort vatten.

3. Komposit kallas även konststen och kvartssten har tillverkats av människan, vilket är en blandning av olika krossade bergarter, som kalksten, marmor och granit. Kompositsten är oföränderlig och har en enhetlig färg och stark och resistent mot vatten.

1 Sep 2017