Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Så fräschar du upp badrummet

Om du har en silikonlist antingen i badrummet eller i köket ska du se att den efter ett tag har blivit gul och fått en mörk nyans som inte ser så inbjudande och attraktiv ut. Därför behöver du ta bort silikonlisten och lägga på en ny, så ser badrummet, eller köket ut som nytt.

Så tar du bort en silikonlist

Du behöver några vassa rakblad, t-sprit och en mask för ansiktet (t-sprit luktar fruktansvärt starkt) och en trasa. Sätt rakbladet mot kanten av handfatet och pressa ned det genom silikonet. Försök att komma så nära som möjligt. Skär bort det i små drag. Försök komma så nära väggen som möjligt utan att skära i kaklet. Du ska inte skära i något annat än i silikonlisten. Ett jack i en kakelvägg är inte så rolig. Dutta sedan t-sprit på en trasa och gnugga bort resten av silikonlisten som du inte kommit åt med rakbladet.

Så lägger du på ny silikonlist

För att lägga nytt silikon behöver du gummihandskar, en ny silikon, en silikonpistol, en sprayflaska, vanligt diskmedel och vatten. Börja med att blanda vatten och diskmedel i sprayflaskan, sätt silikon i silikonpistolen och rikta den mot kanten. Tryck försiktigt pistolen mot kanten och dra silikon i en rak linje mot kanten. Följ linjen från den ena kanten till den andra. Ta på dig gummihandskarna och spraya pekfingret och silikonet med diskmedel. Drasedan med fingret längs kanten så att silikonet plattas ut. Det ska bli snyggt och jämnt. När det blivit jämnt och snyggt, låt silikonet torka efter det.

15 Oct 2017