Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

När du inte orkar städa själv

Ibland är allt kaos. Ofta uppkommer de kaotiska situationerna just när man inte har tid med dem - när har man någonsin det? Det kan hända när någonting som inte hänger ihop med vardagen inträffar, som någons jätteviktiga födelsedag, bröllop, begravning eller något annat. Då vill man kanske ha allt perfekt i sitt hem av eller annan anledning, samtidigt som jobbet kräver hela din uppmärksamhet. Lösningen då brukar vara att leja bort det där man inte hinner med.

Små barn behöver omsorg

Har du stora eller små barn, samtidigt som du ska hinna göra karriär? Ett plötsligt karriärsteg kan innebära stora förändringar på hemmaplan. Kanske du av den anledningen inte hinner hämta och lämna i samma mån som förut? Eller så har du barn som behöver få läxhjälp men det hinner inte du med. Då kan lösningen vara en läxhjälp med RUT-avdrag. Som tur finns det olika sådana tjänsteföretag som mer än gärna hjälper till att hämta, lämna och läsa läxor med dina barn.

Städa själv?

Den som gillar det, kanske vill städa själv? Få människor gillar att städa, men undantagen finns. De kanske blir lugna av städningen, eller så gillar de lugnet efter städningen så pass mycket att de mer än gärna offrar dagen och orken på att städa. Att rengöra och städa hemma kanske kan tyckas som världens lättaste, men ofta kan man missa de riktiga smutshärdarna. Det kan löna sig att tänka efter: Vad använder jag jämt och var kan bakterierna samlas? Gissnings är det din dator, mobil – och fjärrkontrollen till TV:n. Mer om städning hittar du här.

30 Aug 2017