Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Låt din hund ha en egen säng

Enligt en studie så är det 7 av 10 hundar, som får sova i husses och mattes säng. Och det kan visst vara ok, på natten. Men det kan även vara bra att låta din hund ha en egen hundsäng. Den kan sova där i om natten eller ha den som en skön vilplats under dagen. Idag finns det många hundsängar och hundbäddar att välja mellan. Det viktigaste är att den inte är för liten, men den bör inte heller vara för stor! Det är viktigt att låta hunden får vara i fred då den ligger i sin hundsäng eller hundbädd. Det ska kunna vara din hunds trygga plats så att säga.

Vilken hundbädd/hundsäng ska du välja?

Det är ju helt valfritt vad för hundbädd eller hundsäng du föredrar att köpa. Det finns idag slitstarka modeller, som kan stå emot om hunden tuggar på den eller gillar att "bädda". Det kan vara bra att den är enkel att göra rent. En hund kan ju smutsa ner den en del efter att ha varit ute.

Ibland är det så att din hund inte alls gillar den hundbädd du köpt. Det gäller ju att hunden trivs med den och att det inte är du som köper en för att den är snygg. 

Sen är ju en del hundar så att de hellre tar över soffa, säng med mera. Så länge du är ok med det, så låt den! 

3 Dec 2021