Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Köpt en ny traktor

Lagom till att vårbruket ska sätta igång på allvar bestämde vi oss att köpa en ny traktor. Eller ja, inte en NY ny traktor utan en begagnad. Men den blir ju ny för oss. Vi har letat länge och väl innan vi hittade en som passade oss perfekt. Det var bara ett problem och det var att den fanns 87 mil bort! Det är ju en bit om man säger så. Att köra den hem hade inte varit ett alternativ, det hade först och främst tagit över 18 timmar och då räknar jag enbart körtid med maxfart! Ingen rast eller kisspaus alls. Sen är det ju bränslet, det skulle dra otroligt mycket diesel att köra så långt. Nej, vi behövde en annan lösning.

Smart maskintransport

Vi hittade ett företag som utför maskintransport i Stockholm och de skrev på sin sida att de kan transportera alla typer av maskiner och det över hela landet om man vill. Så vi kontaktade dem och fick en offert på vad det skulle kosta. 

Det var inget att tveka på. De åkte och hämtade traktorn och levererade den till oss igår så nu är vår nya vän äntligen här. Nu kommer vi att sätta henne (ja, en traktor är en hon för oss) i arbete med att plöja, harva, bulta och så för att se till att vi har en skörd att ta hand om i höst. Tänk vad smart att kunna få maskintransport utan att behöva lyfta ett finger själv! 

31 Mar 2022