Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Jag vill se vad som händer runt omkring mig

Även om jag bor på landet och i något som skulle kunna kallas för en idyll så är det fortfarande så att man aldrig vet vem, eller vad, som smyger omkring i buskarna när man inte är i närheten. Jag har därför funderat på att skaffa en eller ett par övervakningskameror så att jag kan ha koll på omgivningen och känna mig trygg och säker. 

Får man sätta upp kameror?

Jag har faktiskt suttit och letat lite på nätet och försökt läsa mig till vad som gäller och det verkar som att man får ha kameraövervakning på sin egen tomt, så länge man inte filmar ut utanför den där folk kan befinna sig. Det var hos Länsstyrelsen i Skåne jag hittade den informationen så det bör ju inte vara problem för mig att ha kameror som filmar på gården. 

En, två eller flera?

Sen var det ju det där med hur många man kan behöva och hur de ska se ut. Jag har kollat in ett par hos Prylstaden som säljer såna och hittade både såna som man kan gömma lite grann och såna som sitter helt synliga för att vara lite avskräckande. Nu är det ju inte så att jag är ute efter att stoppa folk från att komma in på gården, jag vill ju bara veta om det är någon person eller ett djur som stryker omkring och prasslar i häcken när jag inte ser. Så det troligaste blir nog att jag köper några dolda kameror. 

 

27 Feb 2018