Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

I Skåne är det nästan sommar nu!

Om en bor i norra delen av landet så är en inte rädd att åka en bit. Vi har rätt nära till det mesta men vi har vänner som får åka bil en timme bara för att handla mjölk. Så när vi åkte ner till Skåne för att hjälpa en vän att byta fönster i Ystad så såg vi det som en härlig lite trip och inte som något jobbigt. 

Visst, det är drygt 100 mil att åka men eftersom vi vet att vi får en vecka semester i samband med resan så gör det ju inget att åka en liten bit. När vi åkte så var det vinter här hemma och det var rätt häftigt att se hur våren kommit längre och längre ju närmare Skåne vi kom. När vi sedan körde in i Ystad så var det nästan som att möta sommaren! Helt galet att på en dag få uppleva tre årstider. 

Lite för kallt att bada än

Vi var allt nere vid vattnet också men temperaturen låg närmare nollan än min komforttemperatur på 20 grader så vi bestämde oss för att inte hoppa i. Det hade nog chockat kroppen för mycket och man vet ju aldrig hur hjärtat reagerar på en sån sak. 

Jo, vi är vana vid snö och kyla men att gå från att vara varm och go i en skoteroverall till att hoppa i en baddräkt är en ganska stor skillnad. Vi väntar nog med badet till nästa gång vi åker hit vilket borde bli i sommar. 

14 Apr 2022