Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Hunden kan behöva trimmas

Här på gården trimmar vi ju våra får, men även vår hund. Det är rätt skönt för en hund att trimmas ner då och då. En del raser ska ju vara långhåriga, men de kan trimmas på andra sätt. Andra raser är det bara att raka ner med en hundtrimmer. Du kan jämgöra trimmer på husdjursrevyn.se. Det går nämligen utmärkt att trimma hunden på egen hand. En del väljer att lämna in dem på hundsalong eller liknande, men du kan köpa en egen trimmer och trimma enkelt och lätt. 

Trimma din hund med maskin

Det går så klart avända en sax för att göra pälsen kortare på hunden, men det smdigaste sättet att göra det på är med en hundtrimmer. Det blir ett jämnare resultat samt att du minimerar risken att råka klippa i hunden. 

Det kkan kännas svårt första gångerna du ska trimma och hunden kan vara ovan. Börja lite lätt med att vänja hunden vid trimmern, klipp bara lite i taget. Efter lite övning kommer ni båda vara vana att göra det. 

Normalt sett tar en klippning med hjälp av trimmer mellan 15 till 20 minuter när ni blivit vana, men det beror så klart på vilken pälstyp hunden har.

Skaffa rätt verktyg

Innan du börjar klippa eller trimma hunden på egen hand är det bra om du införskaffar en hundtrimmer, en hundsax, en kam och/eller en borste. Det finns många olika trimmers att välja på utifrån din budget och vilken typ av hundras du har. 

1 Jul 2020