Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Hundar lever i nuet

Konsekvenstänkande och resonerande som "vad händer om jag springer ut på isen?" existerar inte för hundar. De gör det som faller dem in, och det är vårt jobb att träna dem att förstå vad som är okej att göra och vilka saker vi helst ser att de undviker. 

Men det händer ändå saker hela tiden, saker som ligger utom vår kontroll. Då gäler det att ha den bästa hundförsäkringen så man kan få veterinärhjälp om olyckan är framme. 

Saker som hundar gjort

Jag har själv haft hundar som ätit upp leksaker för barnen. De har ibland kommit ut den normala vägen, men i några fall har vi fått operera ut dem. Jag har frågat vänner och bekanta om andra saker som deras hundar gjort och som krävt hjälp hos veterinär:

  • Svalt en grankotte
  • Sprungit med en pinne och slått käken ur led
  • Hundslagsmål med bett
  • Fastnat med tass i sorkhål
  • Slickat i sig glykol

Det finns nog hundra saker till som bara händer i en hunds liv. Med en bra försäkring så kan vi hjälpa dem. En hundförsäkring tar den stora kostnaden och du själv behöver bara tänka på självrisken. 

Vilken hundförsäkring är då bäst? Ja, det är omöjligt att svara på eftersom de är bra på olika sätt. Det enda jag egentligen tycker är att man ska satsa på ett försäkringsbolag som är vana vid att hantera djurfrågor. Är de dessutom erfarna i branschen så är det ännu ett plus i kanten. 

27 May 2021