Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Flytta ut på landet?

Är du någon som kan tänka dig att bo på landsbygden? Eller du kanske redan bor här? Så bra! Vi behöver all som vill och kan bo på landet! Det är allt fler som lämnar landsbygden och det går i allt snabbare takt. För varje individ som flyttar från land till stad känns det som att man släcker ett hopp. Städerna behöver inte fler invånare. Samtidigt behöver landsbygden fler arbetsillfällen så att familjerna kan stanna kvar.

Landsbygden avfolkas

Vi ser hur skolorna avfolkas. BB, vårdcentraler och sjukhus stängs. Allt det som våra politiker kämpade för, för att alla skulle ha en allmänn välfärd, allt det monteras ned. Här behöver vi fler som kan tänka sig flytta tillbaka till landsbygden. Jag antar att hade någon svaret på hur det skulle gå till, hade väl det redan presenterats. Vi står svarslösa inför landsbygdens långsamma död. Hoppas det inte bara fortsätter.

Bygga hus billigt här

Styrkan med landsbygden – om vi bortser från bristen på arbetstillfällen – är att här kostar det ju nästan ingenting att köpa tomter och bygga hus. Man kan få ett väldigt fint boende för en spottstyver jämfört med om man bor i storstad. Så sälj villan eller lägenheten i storstaden och flytta ut på landet. Då kan man få mycket utrymme för barnen, ungdomarna och familjen.

Få inspiration och dröm om ditt hus

Här kan du hitta inspiration om du går i husbyggartankar. Allt börjar ju med en idé, en dröm om hur du och din familj önskar ha det i framtiden. Vill ni ha stort, eller litet hus? Stor eller liten trädgård? Vilka material vill ni bygga i? Hur ska huset se ut invändigt? Lycka till med husbygget!

17 Aug 2017