Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Städtips av proffsen

Har du det rent hemma? Oj, det var en riktig samvetsfråga. Det är få saker som vi skäms så mycket för, som ostädade hem. Det sitter på något sätt i ryggmärgen. Är man en riktig människa, är man hel och ren, då har man ett städat hem. Annars är det något fel på en. Känns det igen? Om inte, grattis till dig i så fall! Vi andra går med dåligt samvete för dammråttor i hörnen och under sängen. Något vi alla säkert kan hålla med om är att det är skönt att komma hem till ett rent hem. Själv städar jag halvt ihjäl mig innan en resa bort, just för att få komma hem till ett rent hem. Finns det något bättre? Man kommer hem och har haft en underbar semester, och så kommer man hem, och allt är fint och städat? Prova, om du inte gjort det ännu.

Så städar du bäst

1. Varför inte använda en vattenskrapa på diskbänken? Eller i trapphörnen, stegen i trappan är svåra att komma åt i alla hörn.

2. Använd ättika - det är mycket bättre än dessa kemiska ämnen vi har vant oss vid. Ättika kan du använda till så mycket; du kan rengöra kakel med det, likson klinkers och i toaletten. Du kan ta bort svåra fläckar med det och ta bort dålig lukt exempelvis i kylskåpet.

3. Använd tandborste till att komma åt fogarna mellan kaklet, runt vattenkranen där det lätt samlas smuts, mellan gallren i ugnen och på alla ställen där du behöver komma åt på trånga utrymmen.

4. Använd en diskborste när du ska damma av lampskärmar. Det samlas otroligt mycket damm på lamporna, vilket vi sällan tänker på eftersom vi ser ovansidan så sällan.

17 Sep 2017