Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Få alla delar på gården att fungera

traktor

När man driver en gård, så gäller det ju att ha en mängd bra maskiner som fungerar som de ska om man så säger. Vi sköter om alla våra maskiner varje dag samt att vi se till så att det finns drivmedel. Vi brukar beställa från ett ställe som erbjuder diesel till företag. De har diesel och oljeleveranser till bland annat farmartankar. Vi har flera tankar här på gården. Så vi har diesel och eldningsolja bland annat hemma här på gården, så att vi kan använda det när vi behöver. 

Göra redo inför vintern

En del tänker att en gård under vintern står stilla, men så är det ju självklart inte. Alla djur och maskiner behöver omsorg även då. Vi tar in våra djur under vintern, det är för kallt att gå ute. Sedan har vi en maskinhall för alla våra fordon och maskiner, där de kan stå skyddat från väder och vind. Under vintern hinner vi med allt det vi inte hinner med om sommaren. Så det är ju bra. 

Göra ordning lammkött

Hösten är den tid som lammen slaktas. Så det har vi sysslat med en del. Lammköttet tar vi sedan redan på och gör olika produkter av. Dels för eget bruk, dels för att sälja av. Vi brukar göra en del lammkorv till jul bland annat. Sedan tar vi även vara på alla delar så att säga av lammet. Det är så det ska vara, inget ska gå till spillo.

29 Oct 2019