Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Dags för en ny markis

Jag älskar sommaren och solen, det får ingen tro något annat! Att få gå där på ängarna med en blomma i handen. Gosa med fåren och känna hur värmen smeker min kind samtidigt som insekter surrar omkring huvudet. Det är livet det! 

Men solen kanske inte alltid är på rätt ställe om man säger så. När man sitter på kvällen och vill se på TV så är det ju lite jobbigt med solen rakt i rutan. Eller när den steker som mest och huset blir så varmt inuti att det blir olidligt att vara där inne. Men det finns ju lösningar på de problemen. 

Olika typer av markiser

Den typ av markis jag har kollat mest på är vertikalmarkis. Det är som en slags rullgardin egentligen istället för en markis som sticker ut från väggen. Det är kanske lite ovanligt men det är samtidigt rätt smart. En markis som sticker ut skyddar mot solen på samma sätt som en parasoll. En vertikalmarkis stänger ute solen helt och hållet. 

Sen är det ju mindre risk att den blåser sönder också då den ligger intill huset istället för att sticka ut. Det är ju jättebra för då kan man skydda sig mot solen även på dagar då det blåser. För inomhus blir det ju tokvarmt även om vinden ligger på eller hur? Så det blir nog att vi beställer ett par sådana markiser så vi kan få lite behagligare temperatur - men den lär inte få vara nerdragen hela tiden för lite sol vill jag allt ha. 

7 Mar 2022