Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Bygga egen garderob?

Det har ju blivit allt mer populärt med garderober. De får gärna synas, men se snygga ut. Allra mest populärt har - in blivit. Varför inte bygga en alldeles egen garderob som ingen annan har och som som är som gjuten i din bostad?

Så gör du

1. Mät. Vi säger att du har en yta i ditt sovrum där du vill ha en garderob. Mät först hur stor din garderob ska bli och tejpa måtten i golvet. Mät också höjden.

2. Bygg stommar. Reglarna ska vara av 45x70 mm och dessa skruvar du fast i väggen med vanlig skruv. Bygg stommar som är anpassade för en garderobsdörr. Lämna plats för dörren. Köp en ny eller begagnad dörr.

3.Hur vill du att väggarna ska se ut?. Klä väggarna efter det som du bestämt dig för, träpaneler, fanerskivor som du tapetserar eller målar.

4. Gör hyllor. Vill du ha bredare hyllplan på vissa ställen, samma nivå eller vill du har plats för en hängare också. Köp hyllplan på någon bygghandel. Fräs hyllplanen och lägg dem på plats.

5. Spackla och slipa den dörr som du har köpt. Fäst gångjärnen i en stomme på garderoben. Kapa till en golvsockel och sätt ditt den – se till att foga igen hål, glipor och hörn med hjälp av målarfog. Måla sedan, först med grundfärg och sedan med den färg du vill ha. Som avslutning lackar du hela garderoben. Nu har du en egen garderob!

30 Aug 2017