Ull, mjölk och solvarma tomater
Dombäcksmark

Att välja husvagn

När man ska köpa husvagn, så är det ju en del saker att tänka på. Det finns ju en massa olika sorters husvagnar, av olika märken, i olika storlekar, så väl som att man kan välja att köpa en helt ny husvagn eller att satsa på en begagnad husvagn. 

Det är ju viktigt att man har rätt storlek på husvagnen, så att alla i familjen får plats. Sedan är det ju en fördel att den även är bekväm att sova i samt enkel att koppla på bilen.

Ny eller begagnad?

Den största fördelen med att köpa en husvagn som är begagnad, det är ju att den kostar bra mycket mindre än vad en helt ny gör. Dock kan den ha en massa dolda fel, och det kan ju kosta mer pengar i slutändan att fixa. Så har man råd, så kan det vara skönt att köpa en sprillans ny!

Har du rätt körkort?

Innan du bestämmer dig för vilken storlek du vill ha på din husvagn, behöver du ta reda på vad ditt körkort tillåter. För att ta reda på hur tung husvagn du kan köra med din bil och din körkortsbehörighet, kan du använda Transportstyrelsens släpvagnskalkylator.

Förvara husvagn då den inte används

Det är även viktigt att ha en plats att ställa av husvagnen på då den inte ska användas. Kanske du har ett bra ställe hemma? Annars finns det ju ofta husvagnsplatser att hyra, med varmgarage och så vidare.

18 Mar 2022